071-5126333 / 071-3628704 info@houseofgraces.nl

Schimmelnagels

Ready for this Summer?

Zorgeloos deze zomer op slippers lopen, dat kan nu met de Zomer Laser Deal 3+2 gratis!

 Claim nu de Summer Laser Deal voor maar €450,- Totaal prijs normaal €825,-

De schimmelnagel specialist van Leiden en omgeving!

Iedereen komt doorlopend met schimmels (dermatofyten) in aanraking, maar niet iedereen raakt besmet. De persoonlijke weerstand tegen schimmels heeft hierop invloed. De schimmel zit in de huidschilfertjes van mensen en met een schimmelinfectie en kunnen zich zo verspreiden. Als je éénmaal een schimmelnagel hebt kom je hier moeilijk vanaf. 

Schimmelsporen zijn bijna overal te vinden, maar met name wanneer je veel sport, zwemt, veel loopt, in sauna’s en kleedkamers of in gemeenschappelijke douches. Vaak wordt de schimmel van persoon op persoon overgedragen via openbare ruimtes waar veelal op blote voeten wordt gelopen, zoals bad- en doucheruimtes. De schimmel nestelt zich in de zachtere keratine van de nagel en zorgt voor groeistop aan de nagelmatrix. De schimmel nestelt zich via een ‘porte d’entrée’ in de nagelomgeving of nagelrand en breidt zich uit in de nagel. Hierna kunnen meerdere nagels worden aangedaan. Ook kunnen deze schimmels nog voor langere tijd blijven leven in schoenen en sokken, vandaar het advies om een anti- schimmelpoeder te gebruiken in de schoenen en sokken tijdens het behandeltraject. 

In 70% van de gevallen worden schimmelnagels veroorzaakt door een huidschimmel (meestal de trichophyton rubum) die op de voeten en handen leeft. In veel gevallen treedt het op aan de teennagels, maar ook vingernagels kunnen aangedaan zijn. De huid wordt dan eerst besmet en van daaruit worden de nagels besmet. Wanneer een voetschimmel aanwezig is, wordt dit in de meeste gevallen zelf niet herkend omdat er geen klachten ontstaan. Deze schimmels gaan een onbeschadigde huid of nagel niet kunnen infecteren. Als de huid echter lichtjes beschadigd wordt, zoals bij het lopen, kan deze geïnfecteerd geraken (huidschimmel, atletenvoet). Dat kan ook gebeuren met de teennagel, vooral bij ouderen. 

Hoe herken je schimmelnagels oftewel Onchymose ?  

Een geïnfecteerde nagel herken je aan de gele, groene, witte of donkere verkleuring. In de meeste gevallen zijn de nagels die zijn aangedaan verdikt en kunnen zij in een verder stadium afbrokkelen. Om deze reden wordt het ook wel; kalknagels genoemd. Op den duur kunnen de nagels zelfs loslaten van het nagelbed.  

Een verdikte nagel hoeft niet altijd een schimmelnagel te zijn, dit kan ontstaan door ouderdom (vertraagde groei), slechte circulatie of te krappe schoenen dragen. Let vooral op de bovengenoemde symptomen zoals de verkleuringen en het afbrokkelen. Een verdikte nagel kan dus ook een trauma nagel zijn en dient niet met de laser behandeld te worden maar door onze medische pedicure. Vochtige, beschadigde en/of slecht groeiende nagels zoals trauma en/of kalknagels zijn vaak de oorzaak voor een beginnende schimmelinfectie.  

Kalknagels en trauma nagels zijn dus niet besmettelijk maar een schimmelnagel is behalve dat het esthetisch storend kan zijn WEL besmettelijk voor uzelf en uw omgeving. 

Laserbehandeling voor schimmelnagels – Zichtbaar resultaat al na één behandeling! 

Diverse klinische studies bewijzen dat voor 80% van de patiënten na slechts één behandeling met de schimmelnagellaser al resultaat zien. De slagingskans van de behandeling is hoog, maar liefst 70-80% komt van zijn of haar schimmelnagels af. Bij het in stand houden van de juiste strenge hygiëne maatregelen en thuiszorg, zal na de eerste behandeling, 6 tot 8 weken later al een schone heldere uitgroei van de nagel te zien zijn. Gemiddeld volstaan 3 lasersessies van ongeveer 10 minuten. De interval tussen de behandelingen is 4 tot 8 weken. Uiteraard kan het resultaat pas waargenomen worden na de uitgroei van de behandelde nagels. Het eerste resultaat kan na ongeveer na ongeveer 6 à 8 weken al zichtbaar zijn. Hierna zal de nagel ongeveer 9 tot 12 maanden de tijd nodig hebben om schoon uit te groeien.  

Onze compacte diode laser is speciaal ontworpen voor de behandeling van schimmelnagels. En bied na 1 behandeling al zichtbaar resultaat. Onze kleine, maar toch krachtige laser verwarmt tot circa 45 graden de nagel, het nagelbed en de nagelomgeving. Met een smalle laserstraal worden kleine pulsjes, tot wel 200 per seconde egaal verspreid en hierdoor de schimmel bestreden.  

Bij circa 45 graden wordt de celstructuur van de schimmel beschadigd waarna de schimmel afsterft en verdere uitbreiding wordt voorkomen. Na de eerste behandeling is er een mooie, schone en heldere uitgroei van de nagel zichtbaar. 

Schimmelnagel vinger. Before and after na 3 laser behandeling bij House of Graces

Schimmelnagel vinger. Before and after. Resultaat na 3 laser behandelingen. 

Methodes 

Door onze jarenlange ervaring met schimmel nagels gaat onze voorkeur uit naar de lasermethode in plaats van smeren en/of medicatie gebruik.  

In de meeste gevallen kunnen wij behandelen, ook wanneer u bloedverdunners of andere medicatie slikt. Zeker wanneer u diabetes heeft is het behandelen van schimmelnagels aan te raden of wanneer u snel last krijgt van wondroos. Wat bij de andere methodes niet altijd mogelijk is.  

Antischimmel crèmes: schimmels zitten vooral aan de onderkant van de nagel en zijn daardoor van buitenaf slecht bereikbaar met antischimmel crèmes. De meeste antischimmel preparaten worden in de vorm van een crème, gel of een zalf op de nagel aangebracht. Keratine, de belangrijkste bouwstof van de nagel, is alleen vrijwel ondoordringbaar waardoor de werkstoffen soms niet tot de schimmel kunnen doordringen.  

Medicatie: terbinafine tabletten kunnen bijwerkingen hebben en ook de werking van andere medicatie zoals antidepressiva, bloedverdunners en hartmedicatie beïnvloeden. Een kuur duurt ongeveer 3 maanden met ca 25-30% kans dat de kuur niet aanslaat. Uw huisarts of apotheek kan u hierover verder informeren. 

Pedicure: een voetbehandeling bij de (medische) pedicure is cosmetisch gezien ideaal in combinatie met lak of kunstnagels maar geen oplossing in het bestrijden van schimmelnagels. Wel is een pedicure behandeling aangeraden als voorbehandeling voor de lasermethode. Een veel voorkomend probleem bij de schimmelnagels is de verdikking van de nagel. Voor de laserbehandeling is het raadzaam om deze bij een pedicure glad te laten frezen zodat de warmte van de laser stralen goed verdeeld kan worden over de nagelplaat. 

Gevoeligheid 

Bij de laserbehandeling voelt u een prikkelend/tintelend gevoel wat als gevoelig tot pijnlijk wordt ervaren. Tijdens de behandeling voelt u de dat tempratuur van de nagels oploopt. Over het algemeen wordt de behandeling dus niet als pijnlijk ervaren. Onze laser specialisten bij House of Graces hebben de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende programma’s waarmee de intensiteit en dus de gevoeligheid van de behandeling, hoger of lager kan worden ingesteld. De laser brengt de energie geleidelijk over naar de geïnfecteerde nagel. Alle nagels, dus ook de onaangedane nagels worden mee behandeld. Dit om te voorkomen dat schimmeldraden die nog niet te zien, zijn de rest van de nagels weer besmetten. LET OP! Wanneer de pedicure behandeling te intensief is geweest kan de behandeling pijnlijker zijn dan normaal.  

Behandelingen.Inhoud.Extra Informatie.Tarief.
Consult Intake.€0,00
Consult Tussentijdse Evaluatie. Niet online boekbaar.€0,00
Schimmelnagel Laser Losse Behandeling.10 nagels.€165,-
 Schimmelnagel Laser Behandeling Pakket.   3 laser behandelingen.€450,-
Medische Pedicure Voorbehandeling.Enkel freezen van de nagels .Niet online boekbaar. €39,-

Instructies  

Wij stellen geen diagnose, enkel een analyse. Alleen uw huisarts kan door middel van een kweekje bevestigen dat het daadwerkelijk om schimmelnagels gaat. 

 Alle schimmelnagels en eventueel de ernaast gelegen nagels worden gelaserd.

 • Wij raden aan om 2 weken voor het consult te stoppen met de cosmetische/drogisterij producten voor de schimmelnagels.
 • Kom zonder nagellak, gellak, kunstnagels etc. naar het consult.
 • Laat uw nagels voor de behandeling door de (medische) pedicure kort knippen en dun slijpen. Indien nodig, bij het consult wordt dit met u doorgenomen.
 • Nagellak verwijderen voor de afspraak.
 •  Zorg dat u de miconazolnitraat/myconasol-nitraat poeder en crème al in huis heeft. Deze is verkrijgbaar bij de apotheek. Er is bij ons aan de overkant op de Breestraat een apotheek. 
 • Neem schone sokken mee voor na de laser behandeling. Onze voorkeur gaat uit naar nieuwe sokken om het maximale resultaat uit de laser behandeling te halen.
 • Gebruikte nagellak flesjes weggooien om her besmetting te voorkomen.
 • Neem schone sokken mee voor na de laser behandeling. Onze voorkeur gaat uit naar nieuwe sokken om het maximale resultaat uit de laser behandeling te halen.
 • Zorg dat u voor elke behandeling korte en dunne nagels heeft. Dit kunt u zelf doen of door de pedicure zelf. Voor uw conform en de intensiteit van de laser behandeling voor de schimmelnagels raden wij u aan dit niet op dag zelf te doen.
 • Gooi bij voorkeur oude sokken weg, die niet gewassen kunnen worden op 60 graden. In deze sokken kan de schimmel nog aanwezig zijn.
 • Was de sokken altijd op 60 graden.
 • Draag alleen sokken die zoveel mogelijk bestaan uit katoen.
 • Draag geen wollen sokken, panty kousjes of volledig synthetische sokken.
 • Wissel dagelijks van schoenen. Zorg i.i.g. geval voor 2 paar en draag ze om en om. Ideaal zijn slippers die makkelijk te reinigen zijn onder de kraan indien mogelijk.
 • Bestrooi de binnenkant van uw schoenen dagelijks met Myconasol-nitraat/Miconazolnitraat poeder. Voor dat u deze aantrekt maar ook nadat u deze uitdoet.
 • Smeer twee keer per dag uw nagels en tenen dun in met Myconasol-nitraat/Miconazolnitraat-crème.
 • Was beddengoed op 60 graden voor de laserbehandeling plaatsvindt. U dient na de laser behandeling dus in een verschoond bed te slapen.
 • Gebruik in openbare gelegenheden badslippers en droog na het douchen de huid (tussen de tenen) goed af.
 • Desinfecteer gebruikte nagelknippers,vijlen etc. goed. Deel deze nooit met andere i.v.m. het besmettingsgevaar.
Schimmel_teennagel_before_and_after_house_of_graces

Schimmelnagel teen. Before and after. 6 weken na de 1e laserbehandeling.

Wilt snel en blijvend van de schimmelnagel(s) af onder deskundige begeleiding bij de schimmelnagel laserspecialist van Leiden? Wacht niet langer en boek nu!