071-5126333 / 071-3628704 info@houseofgraces.nl

Botanical Hair Repair

Aveda heeft een nieuwe aanwinst in de Aveda familie namelijk de Botanical Hair Repair. Deze lijn is een combinatie van zowel salonproducten als verkoop producten voor thuisgebruik.

Wat is het?
Dit nieuwe revolutionaire haarherstelsysteem is perfect voor haar dat is beschadigd tijdens de zomermaanden of dat misschien al langer beschadigd is door bijvoorbeeld het verven van het haar. De nieuwe Botanical Hair Repair Treatments herstellen het haar van binnenuit.

Wat doet het?
Het systeem werkt om drie belangrijke lagen van het haar te herstellen met behulp van plantaardige haarhersteltechnologie die de haarverbindingen herstelt. De drieledige formule zorgt ervoor dat plantaardige moleculen de haarverbindingen vermenigvuldigt en herstelt van binnenuit. Daarnaast zorgt een plantaardig mengsel ervoor dat een beschermlaag wordt gevormd, waardoor haarbreuk wordt voorkomen. Tot slot wordt er een buitenste laag van plantaardige oorsprong nagebootst om het haar te helpen beschermen.

Welke behandelingen zijn er?
We hebben 3 verschillende Botanical Repair behandelingen.

1) Botanical Repair Treatment
Deze behandeling kan los geboekt worden. Deze treatment herstelt het haar van binnenuit, zoals hierboven omschreven staat. Het proces begint van binnenuit door middel van suikers die nieuwe verbindingen maken in het haar. De ingrediënten ‘sache inchi’, ‘green tea’ en avocado maken het haar hierdoor direct zachter en geven het een prachtige glans.

2) Botanical Repair Color Treatment
Deze treatment is bedoeld om beschadigd haar te herstellen en is geschikt voor elk haartype. Het kan ook gebruikt worden om gezond haar glanzender en zachter te maken en is ontwikkeld om tijdens het kleuren te gebruiken. Tijdens het kleuren verbreek je namelijk de verbindingen in het haar om nieuw pigment aan te brengen, waardoor ook de Botanical Repair Treatment heel goed pakt op dat moment. Je haar wordt dus tijdens het kleuren hersteld, omdat we het product door de verf/kleurspoeling mengen.

3) Botanical Repair Color Treatment (thick/long)
Dit spreekt voor zich. Heb je dik en lang haar, dan plannen we deze treatment voor je in.

Thuisgebruik
Voor het ultieme resultaat raden we aan om na een van bovenstaande behandelingen thuis verder te gaan met het gebruik van de producten van deze lijn. Voor thuisgebruik is er een retail-lijn die bestaat uit een shampoo, conditioner en twee verschillende haarmaskers; light en rich. Het light haarmasker versterkt, voedt en verzorgt het haar direct. Het verschil met haarmasker rich is dat de laatste uit meer ‘boters’ bestaat, speciaal voor weerbarstig haar. Dan is er nog de strengthening leave-in treatment die onmiddellijk herstelt, ontwart, versterkt en beschermt tegen hitte tot wel 230 graden. Daarnaast heeft deze leave-in treatment een natuurlijk uv-filter om het haar beschermen als je buiten bent. Alle producten uit de verzorgingslijn voor thuis bestaan uit 94-99% uit natuurlijke ingrediënten zoals we altijd van Aveda gewend zijn en zijn ze uiteraard vegan en dierproefvrij. Ze worden verpakt in gerecyclede verpakkingen en geproduceerd op basis van windenergie.

Alle producten van de Botanical Repair zijn verkrijgbaar in de webshop.